Jak si vytvořit business plán?

V článcích níže se dočtete o tom, co se hodí pro zkušené i začínající podnikatele. Najdete v nich mimo jiné i mnoho zajímavých námětů. Například ty, které zodpoví tyto otázky:

  • Jak si vytvořit business plán?

Odkazy na vybrané najdete níže v článku.

Splňuje virtuální sídlo zákonné požadavky pro podnikání?

V prvním článku s názvem “Splňuje virtuální sídlo zákonné požadavky pro podnikání?” se dočtete, že virtuální kancelář je službou, při níž poskytovatel virtuálního sídla za daný měsíční nebo roční poplatek pronajímá právnické osobě nebo OSVČ určitou adresu, za účelem jejího zápisu do obchodního rejstříku jakožto sídla dané právnické osoby. Co se týče živnostenského zákona, ten ukládá podnikateli povinnost označit názvem firmy a identifikačním číslem objekt, v němž má jeho obchodní společnost sídlo (§ 31 odst. 2). Podnikatel je také povinen prokázat vlastnické či užívací právo k prostorám sídla (§ 31 odst. 2 živ. zákona). Zpravidla to lze dokázat  dokumentem souhlasem vlastníka nemovitosti s užíváním sídla na dané adrese. Více informací se dozvíte v článku.

Jak si vytvořit business plán?

Druhý článek s titulkem “Jak si vytvořit business plán?” vás bude informovat, že plán jak podnikat jen ve vaší hlavě, je těžké přesvědčit věřitele, investory a akcionáře, že máte důvěryhodnou společnost a že jejich finanční prostředky dobře využijete. A právě zde přichází na řadu podnikatelský plán. Tento vysoce uznávaný nástroj řízení je v podstatě písemný dokument, který popisuje, kdo jste, čeho hodláte dosáhnout, jak hodláte překonat související rizika a zajistit očekávané výnosy. Lidé si často myslí, že podnikatelské plány se omezují na zakládání nových společností nebo žádosti o podnikatelské úvěry. Jsou však nezbytné i pro vedení podniku s jasným a dobře zdokumentovaným plánem. Více již čtěte v článku.