Založení startupu

V článku níže se dočtete o tom, co se hodí pro zkušené i začínající podnikatele. Najdete zde mimo jiné i mnoho zajímavých tipů, které vám zodpoví například tyto otázky:

Kolik jednatelů může mít s.r.o.?

V prvním článku s názvem “Kolik jednatelů může mít s.r.o.?” se dočtete, že v České republice může společnost s ručením omezeným (s.r.o.) mít jednoho nebo více jednatelů. Minimální počet jednatelů je jeden, ale není stanovena maximální hranice pro počet jednatelů. To znamená, že s.r.o. může mít libovolný počet jednatelů, pokud to tak rozhodnou zakladatelé a je to uvedeno ve společenské smlouvě. Více dalších informací se již dozvíte v uvedeném článku.

Založení startupu

Druhý článek rozebírá téma “Založení startupu”, kde se dozvíte, že pokud si chcete založit startup, prvním krokem je přijít s nápadem, který změní současný trh. S novou ideou vám může pomoci průzkum trhu, zkušenosti z dosavadní práce nebo potřeby vašich přátel nebo rodiny. Více si přečtěte ve zmíněném článku.

Majitel firmy, jednatel a zaměstnanec v jedné osobě

Poslední příspěvek rozebírá téma “Majitel firmy, jednatel a zaměstnanec v jedné osobě”, kde se dozvíte, že zákony tento stav nijak konkrétně neupravují, ovšem pokud vyjdeme z judikatory, mnoho malých a středních firem má uzavřené neplatné pracovní smlouvy, které může Nejvyšší soud kdykoliv zrušit. Více již čtěte v článku.