Jaké společenské šaty ?

Dnes už existuje obrovské množství módních stylů. Proto není lehké vybrat ty správné společenské šaty. Některé specifické styly lze nosit jen u zvláštních příležitostí v závislosti na čase a ročním období. Dají se rozdělit i podle potřeb a požadavků. Například jdete v nich na večeři nebo svatební hostinu? společenská akce nebo jiná kulturní akce.

Jaký styl vybrat?

Při výběru společenských šatů je důležité cítit se krásná nejen pro sebe, ale i pro společnost. Je to stejně důležité jako když vybíráte svatební šaty. Některé společenské šaty jsou určeny pouze pro zvýraznění ramen. Naopak šaty bez ramínek jsou spíše vhodné pro zviditelnění krku a horní části těla.Proto je vhodné vybrat šaty ,které nejlépe zviditelní vaše partie a souběžně zakryjí nedokonalosti.

Barva pro šaty

Společenské šaty se prodávají v mnoha barvách a stylech,mezi nejoblíbenější barvy patří černá.Tuto barvu často lidé volí proto, že dokáže zakrýt nedostatky co se týče barvy pleti nebo tvaru postavy. Zároveň v nich člověk splyne s večerní atmosférou.Vhodné šperky k šatům jsou například rubínově červená,tyrkysově zelená dále ametyst fialová nebo smaragdy.Protože záře těchto kamenů vypadá pěkně ve tmě.Během dne se dají nosit nějaké tlumené nebo jiné naturální barvy, a to hlavně během jarních dnů a v létě.

Volba materiálu

Materiál ,který si vyberete pro vaše společenské šaty je velmi důležitý. Zdůrazňuje křivky ženy a celkovou její ženskost.Hedvábné materiály jako satén a Chiffons dodají ženskému tělu elegantní vzhled.Můžete také přidat krajky nebo jiné svatební dekoracešatů ,které mohou být použity jako vhodná náhrada za nákladné šperky.

Délka šatů

Krátké šaty vytváří pocit mladosti,a to je hlavní důvod proč je využívají dospívající děti pro svoje maturitní plesy.Společenské šaty s délkou ke kolenům, jsou dobrou volbou pro jarní a letní období.Naopak v šatech ,které jsou dlouhé nebo sahající po kotníky budete vypadat elegantně na společenské večeři,opeře a jiné podobné kulturní události.